Киров
Професионална техника
За насСтруктура на Киров AДКонтакти

КИРОВ АД

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ

  Внос, продажба и сервиз на едра строителна, пътностроителна и минна техника, въздушни винтови, бутални, мобилни и турбокомпресори, електрически, пневматични и хидравлични инструменти, консумативи и принадлежности за тях, заваръчна техника, ръчни инструменти, лека строителна механизация, скрепителна техника, градинска техника, дървообработващи машини и мебелен обков, режещи инструменти, абразиви, тръбообработваща техника, генератори, авточасти и принадлежности, машини и оборудване за автосервизи, извънбордови двигатели, лодки и др. 

ИСТОРИЯ

1990 г.  фирма КИРОВ е основана еднолично от Киро Киров. От самото начало се занимава с внос и продажба на професионални машини и инструменти. Основни партньори в началото са фирмите  BOSCH и Ingersoll Rand, на които фирмата е изключителен представител за България.
1992 г. - 1998 г. КИРОВ затвърждава своето лидерско място на пазара с  откриване на регионални офиси, магазини и сервизи в страната.
1998 г. фирмата е пререгистрирана като КИРОВ ЕООД. Създаден е отдел „Строителна и минна техника”.
2002 г.  фирмата е регистрирана като КИРОВ АД холдинг, включващ и  фирмите АКРИДА ЕООД (производство на интериорни врати и мебели), АЛФАТЕКС ООД (производство на платове и дрехи),КИРОВ Компресори ООД, КИРОВ Ентъртейнмънт груп ООД, КИРОВ Транс ЕООД (логистика и транспортна дейност), ТРЦС – Пловдив ЕООД, КИРОВ Строителна и минна техника ЕООД.

 

ФИРМЕНИ ЦЕННОСТИ

От създаването си КИРОВ АД фокусира всичките си усилия и ресурси, за да гарантира на клиента, че през следващите 100 години ще е на пазара. Ще продължава да поддържа гаранционно и извънгаранционно продадената техника. Няма да смени партньорите си. Ще продължи да предлага най-новите технологии. Винаги ще има повече и повече машини и резервни части на склад. Винаги ще се интересува от успеха на клиентите си и ще им предоставя необходимата подкрепа, осигурявайки максимална ефективност на обслужването и сервиза. 

 

ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ

  13 шоурума с обща площ над 8 000 кв.м. КИРОВ АД Холдинг разполага с най-голямата магазинна мрежа в страната, благодарение на което клиентите на фирмата обслужват максимално бързо и професионално. Фирмата има 13 шоурума в 10-те най-големи града в България.  СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛЕВЕН, РУСЕ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, БЛАГОЕВГРАД, СЛИВЕН.  В тях има разнообразие от лека строителна техника, електроинструменти, генератори, помпи, заваръчна техника, извънбордови двигатели и лодки, ръчни инструменти, консумативи, автосервизно оборудване и други от най-реномираните марки в света.
Освен чрез собствената търговска мрежа продуктите на КИРОВ АД  се разпространяват и с помощта на над  200 дистрибутора в над 50 населени места.
 

СЕРВИЗИ

  КИРОВ АД холдинг има сервизи за предлаганите продукти в десетте най-големи града в България
• 11 сервиза за електроинструменти и лека строителна техника
• 9 сервизни бази за едра строителна техника
 Една от основните фирмените ценностти на КИРОВ АД е навременното и надеждно следпродажбено обслужване. За крайния успех е еднакво важно както развитието на търговските комплекси, така и развитието на сервизните бази. Затова в големите градове на страната компанията има регионални сервизи за поддръжка на професионална, строителна и минна техника, които са неделима част от търговските обекти. Базите са оборудвани с необходимата техника и резервни части за отстраняване на всякакви повреди.

 

СЕРВИЗНИ ЕКИПИ  

 Сервизните инженери в КИРОВ АД холдинг са над 50. Те разполагат с над 30 сервизни автомобила, отлично оборудвани с всички необходими професионални инструменти и са на разположение за бърза реакция в която и да е точка на страната. Висококвалифицираните сервизни техници имат познания в областта на двигателите с вътрешно горене, хидравликата, слаботоковата електротехника и електрониката, компресорите.

 

ПАРТНЬОРИ

КИРОВ АД е официален вносител на продуктите на над 80 фирми доказани лидери в производството на машини и инструменти.

КИРОВ СТРОИТЕЛНО И МИННО ОБОРУДВАНЕ ЕАД

 
DYNAPAC (Швеция) - производство на оборудване за полагане и пресоване на настилки в пътното и гражданското строителство – асфалтополагачи, асфалтови фрези, валяци за асфалт и насипни материали др.
METSO minerals (Финландия) – световен лидер в производството на трошачно-пресевни инсталации – челюстни, роторни, конусни, мобилни, полумобилни, стационарни трошачки, сита и комплексни инсталации. Притежава 82 % пазарен дял в бранша.
PFT (Австрия) – бранда е известен с производството на машини за полагане на мазилки.
ELBA (Германия ) – фирмата е световен производител на бетонови възли, авто-бетоно смесители, бетон помпи.
INTERMIX ( Германия) – произвежда автосмесители.
ATLAS COPCO (Швеция ) – произвежда мобилни компресори и генератори – пълна гама, хидравлични чукове и разрушителни щипки и ножици за монтаж към багери от 1 до 75 т, висококачествени машини за обработка на бетон, трамбовки.
HAULOTTE group (Франция) – фирма производител на автовишки и платформи за повдигане и пренос на хора и товари.
TURBOSOL (Италия) – производство на машини за полагане на строителни разтвори.
KUBOTA (Япония) – фирма производител на двигатели с индустриално приложение.

 

КИРОВ КОМПРЕСОРИ ООД  

INGERSOLL RAND (САЩ) –преносими компресори за малкия бизнес. Бутални, винтови и турбинни въздушни компресори за ниско и високо налягане за промишлени цели. Произведеният от тях въздух е винаги сух, без механични примеси и масло. Компресорите се изпълняват с въздушно или с водно охлаждане по желание на клиента. Осушители за всички модели компресори, ресивери, сепаратори, охладители, филтри и всичко необходимо за качествена и безотказна производствена дейност. Подвижни компресори за мобилно захранване на пневматични къртачи, пясъкоструйни машини и др. Ръчни професионални пневматични инструменти за индустриално приложение.

 
ОТДЕЛ „ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИКА” 

BOSCH (Германия) -  Киров АД е първият официален дистрибутор в България на марката, за това в специализираните среди имената на фирмите са неизменно свързани. BOSCH произвежда богата гама от професионални електроинструменти, принадлежности  и консумативи, градинска техника, авточасти и автопринадлежности, диагностично автомобилно оборудване, термотехника (отоплителни уреди на газ и твърдо гориво).
METABO (Германия) – професионални висококачествени електроинструменти - ъглошлайфи, шлифовъчни машини (дърво и метал), перфоратори, бормашини, винтоверти, фрези и рендета, триони и др. 
HONDA Power Equipment (Япония) – гигант в производството на четиритактови двигатели, генератори, бензинови водни помпи, косачки, трактор-косачки, мотофрези, храсторези. 
HONDA MARINE (Япония) – надуваеми лодки и извънбордови двигатели. 
PFAFF silberblau (Германия) – товароподемна техника – лостови лебедки за товари от 750 до 6 000 кг., повдигащи платформи за товари, хифравлични крикове, агрегати, елементи, разпъвачки, скоби за срязване на гайки, хидравлични преси и скоби за вадене на лагери и верижни колела до 1200 мм
ATLAS COPCO (Швеция ) – висококачествени машини за обработка на бетон: иглени вибратори, пердашки, плоскостни вибратори, трамбовки, ръчноводими валяци, пневматичини, хидравлични и бензинови къртачи
YALE (САЩ) – палетни колички, подемно транспортна техника
REMS (Германия) – професионални инструменти за обработка на тръби.
GEKO/ EISEMANN (Германия) – стационарни дизелови генератори до 500 000 kVA, генератори със специално предназначение
CEDIMA (Германия  ) – производител на специализирани електрически, бензинови и хидравлични машини за пробиване с диамантени боркорони до 1200 мм., рязане на бетон и асфалт, фрезоване и шлайфане на бетон.
KERCHER (Германия) – водоструйки, пароструйки, подопочистваща техника
TRUMPF (Германия) – специализирани ръчни ел. инструменти за обработка на ламарини.
ALFRA (Германия) – магнитни бормашини за пробиване в метал до 32 мм. със свредла и до 100 мм. с боркорони, хидравлични щанци за правоъгълни отвори в ламарина. 
FISСHER (Германия) – синоним на висококачествената скрепителна техника в цял свят - дюбели и анкери. 
USAG (Италия) – професионални ръчни инструменти – гаечни, тръбни, динамометрични ключове, клещи, отвертки, стяги, шлосерски комплекти, стъклорези и др. 
HAWERA (Германия) – производител на принадлежности за електроинструменти – свредла за метал, бетон, дърво, шила, длета, боркорони, ножчета за триони и др.
RHODIUS (Германия) – произвежда диамантени, ламелни, карбофлексови дискове.
BESSEY (Германия) – различни видове и конфигурации специализирани стяги и приспособления за монтаж и и закрепване на метални конструкции, дограми, мебели и др. Сили на затягане до 35 000 N. Всички видове ръчни ножици за ламарина.
SOLA (Австрия) – професионални ролетки, пластмасови и алуминиеви нивелири, телескопични метри, нивелири за полагане на релси, тръбопроводи, лазерни нивелери и др.
WERA (Германия) – ръчни инструменти – отвертки и накрайници за отвертки за всички модификации винтове.
NWS (Германия) – професионални ръчни инструменти.
KLINGSPOR (Германия) – шкурки на различна основа (хартиена, плат или комбинирана) с различни размери (листове или рола), различна зърнитост и различен вид на абразивния материал и свързващото звено, ротационни щурки и др

 

ОТДЕЛ „АВТОМОБИЛНО ОБОРУДВАНЕ” 

SICAM (Италия) – широка гама висококачествени машини за монтаж и демонтаж на гуми, баланс машини, уреди за обслужване на климатици
SIRIO (Италия) – подемници и платформи за автосервизи
TERMOMECCANICA GL (Италия) – бояджийски камери
BOSCH (Германия) – мотортестери и газанализатори, системни тестери, уреди за обслужване на климатици и акумулатори
BEISSBARTH (Германия) – стендове за геометрия, спирачни стендове

 

ОТДЕЛ „ИНДУСТРИАЛНА ТЕХНИКА”

FRONIUS (Австрия) – един от най-големите производители на заваръчна техника в света. Има 65%  пазарен дял от пазара на заваръчна техника в Австрия. 80% от нейната продукция е предназначена за износ. Киров” АД предлага пълната продуктова гама заваръчни апарати заедно с необходимото оборудване, консумативи и аксесоари.
GALA GAR (Испания) - компания, основана в град Сарагоса (Испания), развива дейност в областта на заваряването и газокислородното рязане от 1944 г. насам. Gala Gar обхваща всички области, свързани с производство, поддръжка, консултации, продажби и сервиз.
INE S.p.a. (Италия) - лидер в проектирането, разработването и производството на консумативи за заваряване, заваръчни машини и апарати за плазмено рязане. Основните продукти, предлагани на българския пазар са висококачествена заваръчна тел и електроди.
AXXAIR (Франция) - лидер на френския и световния пазар в производството на машини за крайцване, орбитално рязане и заваряване.
ECKERT (Германия) –  специализирана в производството на CNC машини за рязане. Основни предимства: перфектно качество, професионална консултация, обучение от висок клас и експресна услуга.  Фирмата е с богат опит, множество постижения и патентовани технологии.
MVD (Турция) - компанията се фокусира основно върху разработка и предлагане на абканти и гилотини за професионална употреба. В момента търговската марка MVD е лидер в производството на CNC хидравлични абканти с до 10 оси на управление, характеризиращи се с висока точност, повтаряемост и капацитет от 40 до 800 тона, както и електромеханични и хидравлични NC и CNC гилотини.
ISITAN MAKINA (Турция) - с 35 годишен опит в производството на електромеханични и хидравлични листоогъващи машини, профилоогъващи машини, ЗЕГ машини и много други металообработващи машини. Основни пазари на фирмата в последните 15 години  са Испания, Гърция, Великобритания, Германия, Португалия, Италия, Египет, САЩ , Израел, Сингапур и Австралия.

 

ОТДЕЛ „МЕБЕЛЕН ОБКОВ И ДЪРВООБРАБОТВАЩИ МАШИНИ” 

HETTICH (Германия) – производство на мебелен обков – мебелни панти, механизми за чекмеджета, обков за плъзгащи врати, мебелни сглобки, системи за офис мебели.
FELDER (Австрия) – CNC дървообработващи центрове
BUSELLATO (Италия) – производител на дървообработващи машини – обработващи центрове и автоматични едностранни кантослепващи машини.
MAYER (Германия) -  производител на дървообработващи машини – пакеторазкройващи циркуляри.
CASOLIN (Италия) -  производител на дървообработващи машини – формиращи циркуляри.
MAGGI engineering (Италия) - производител на дървообработващи машини – пробивни 23-шпинделови машини с една глава за хоризонтално и вертикално пробиване и пробивни многошпинделни машини с три глави за хоризонтално и вертикално пробиване.
HEBROCK (Германия) - производител на дървообработващи машини - кантослепващи машини за криволинейно кантиране и автоматични едностранни кантослепващи машини. 
ABC SPAX (Германия) – производител на висококачествени винтове за дърво.

 

ОСНОВНИ КЛИЕНТИ

 Продажбата на машина не е приключване на една сделка, а начало на едно дълготрайно партньорство. Тъй, като техниката, която предлага КИРОВ АД е насочена главно към професионална употреба, то над 95 % от клиентите са фирми от:

• строителния бранш
• индустриалния бранш
• добивния бранш
• текстилния бранш
• мебелния бранш
• хранително-вкусовата промишленост
• автосервизния бранш